Verblijfsvergunning hypotheek

Verblijfsvergunning hypotheek

Vanuit onze etnisch-Chinese en Filipijnse clientèle doet de vraag zich voor of wij ook kunnen bemiddelen in hypotheken voor kopers met een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd (ook op basis van een tewerkstellingsvergunning).
 
Voor deze kopers zijn wij dan ook op zoek gegaan naar hypotheken met en zonder nationale hypotheek garantie (NHG).
 
Ter illustratie volgen hier 2 complexe gevallen waarbij de aanvragers niet over de Nederlandse nationaliteit beschikken, maar die we toch van dienst hebben kunnen zijn:
 
Voorbeeld 1
Man heeft een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd. Hij heeft een vaste baan kok.
Vrouw heeft een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd. Zij is werkzaam via een uitzendbureau.
Wij ontvingen de vraag of zij een woning zouden kunnen kopen van 205.000 kk met daarbovenop extra budget voor een kleine verbouwing.
Omdat de bank het inkomen van mevrouw meeneemt hebben zij uiteindelijk een hypotheek kunnen verkrijgen van 225.000.
 
Voorbeeld 2
Man heeft een tewerkstellingsvergunning (TWV), dus een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd.
Vrouw heeft ook een tewerkstellingsvergunning (TWV), dus wederom een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd.
Zij zijn beide werkzaam als kok.
De bank is ook hier bereid gebleken een hypotheek te verstrekken. Daarbij moesten wij wel verantwoorden  hoe een potentieel toekomstig verlies gefinancierd zou worden indien hun tewerkstellingsvergunning niet zou worden verlengd.  Dan zou namelijk hun verblijfsvergunning voor bepaalde tijd komen te vervallen.
 
 
In gevallen waarbij een van de partners over de Nederlandse nationaliteit beschikt en de andere partner een verblijfsvergunning heeft  zijn er meerdere mogelijkheden voor een hypotheek. Het belangrijkste is dat beide aanvragers geen negatieve BKR (A) codering hebben. Leningen en kredieten vormen geen belemmering om een hypotheek te verkrijgen.
 
Wilt u meer weten neemt dan gerust contact met ons op. Vult bij het ‘direct contact formulier’ uw gegevens in en vermeldt bij opmerkingen het woord ‘verblijfsvergunning’. Onze specialist in hypotheken met verblijfsvergunning belt u dan terug.